Sunday, November 25, 2012

Saat Itu

Macam mimpi.
Tak percaya.
Masa yang singkat.
Itu yang kita rasa.
Masih lagi ingat langkah pertama.
Perasaan bercampur baur.
Gembira.
Teruja.
Sedih.
Semua ada.
Wajah yang ikhlas dan hati yang suci.
Dalam hati tersemat kemas satu impian.
Satu kejayaan.
Segulung diploma.

3 tahun.
Tempoh yang lama.
Bukan sesuatu yang mudah untuk ditempuh.
Hampir juga kita mengalah.
Terjatuh.
Tersungkur.
Namun kita kembali bangkit.
Bangkit dengan semangat.
Kita gagahi jua langkah yang pincang.
Demi segulung kejayaan.


Kini.
Senyuman lebar dan bangga menghiasi wajah.
Kejayaan yang dulunya samar kini pasti.
Ia sudahpun hampir dalam genggaman.
Hanya menghitung hari.
Segulung Diploma itu menjadi milik kita.

TAHNIAH!


*Dedikasi untuk teman-teman seperjuangan yang sama-sama bergelut demi sebuah kejayaan.  Tahniah! ^____^

Friday, October 19, 2012

Cara Atasi Kesedihan Bila Putus Cinta

Assalammualaikum sume... Korang apa khabar? Sihat tak? Alhamdulillah kalo korang sihat... Pada yang tak sihat tue, makan ubat atau pegi jumpe pawang moden ye... InsyaAllah sembuhlah nanti penyakit korang tue... ^^

Kali nie Yan nak berkongsi sikit pasal cara mengatasi kesedihan sebab putus cinta cara Yan.. ^_^ Sume orang mesti pernah bercinta kan? Tapi korang juga mesti pernah kecewa sebab cinta.. Betulkan? Cinta tue indah (bak kate oranglah), tapi bila dah kecewa, semuanya yang indah dah hilang... Yang tinggal cuma airmata je.. Maaf ye pada yang terluka sebab cinta... Yan simpati pada korang... Memang sakit sangat kalo kita ditinggalkan orang yang kita cinta.. 

Kat bawah nie cara yan atasi kesedihan sebab putus cinta.. Kalo korang nak ikut boleh, kalo tak nak ikut cara Yan pon tak apa... sebab setiap orang ada cara tersendiri mengatasi kesedihan diorang.. 

1. Sentiasa sibukkan diri dengan apa saja aktiviti supaya korang takkan teringat pada si dia selalu.

2. Menangislah sepuasnya agar nanti korang boleh sentiasa tersenyum.

3. Kongsi rasa sedih korang tue dengan sesape yang korang percaya, cth: bestfriend korang ke, mak korang ke, kakak korang ke.. terpulang pada korang...

4. Pergi melalak a.k.a karaoke tuk lepaskan perasaan sedih yang ada. Jangan pulak pilih lagu2 yang sayu, sebab nanti akan teringat kat si dia. Pilih lagu yang funky and ceria.

Oklah... Itu je Yan nak kongsi dengan korang.. Kalo korang ada cara korang sendiri, kongsilah dengan Yan... InsyaAllah boleh membantu Yan dan juga orang lain... Sebelum Yan tamatkan entry nie, Yan nak korang ingat nie selalu ye.. 

"Hati jangan pernah menangis kerana cinta pada insan.. tapi menangislah kerana cinta pada Allah.  Jiwa jangan pernah kecewa kerana Allah tidak akan pernah membiarkan hambaNya kecewa tanpa sebab. Diri jangan terlalu mencintai seseorang kerana ianya tidak selalunya kekal. Tapi cintailah Allah kerana hanya cintaNya kekal abadi."- Raihana Ramle



Thursday, October 11, 2012

Mood rindu dah mai dah!!

Assalammualaikum sayang2 Yan sekalian... Hohoho.. Rindunya dekat korang... Huhuhu... Sorry ye lame dah tak update..* padahal tak adalah lame mana pon* heheh... Straight to the point je lah ye...

Malam nie Yan tak tahu kenape Yan rindu dengan HER.. Huhuhu.. Aigoo!! Nie sume Youtube punye pasal... Hahah... *dok menyalahkan Youtube plak!* Tadi Yan bukak Youtube sebab Yan teringin nak tengok lagu Fauziah Latiff... Sekali dah bukak, pegi dok search lagu lain plak...Hahaha.. Then pegi search lagu Madah Berhelah... Hayo!! Lagu tue HER suke nyanyi kalo pegi karaoke waktu dulu2... 

Sedih plak bile dengar lagu tue... terus Yan tukar lagu lain... So, sekarang nie ngah dalam mood rindu pada HER... haish... betul lh apa orang cakap... kite takkan boleh lupe orang yang pernah buat kite tersenyum n bahagia... walaupun sekejap je mase dengan orang tue, memori yang tercipta dengan die takkan berulang... memang susah nak lupakan kenangan dengan HER... *sobsob*

Kadang2 rase macam nak menangis pun ada bile teringat HER... tapi biaselah kn kalo hati dah terluka, benda yang mungkin orang lain boleh maafkan, kite tak mampu nak maafkan... 

Oklah korang... Nie je yang Yan nak mengadu dengan korang kali nie... Hehehe... Nanti apa2 hal, Yan update lagi ye...

Annyeong chinggue ya!!

Thursday, October 4, 2012

Saye Manje Ke? ^_^

Assalammualaikum sayang2 Yan sekalian... Hehe.. Rindunya dekat korang... Lame kan Yan tak update pape entry baru? Hehe... Oklah... Yan nak straight to the point je...

Ada orang cakap kan Yan nie manje.. Hehehe... Terkedu Yan bile dengar orang cakap macam tue.. Orang yang cakap tue budak2 kelas Yan... Heheh.. Dah due kali Yan dengar.. Hhehe... Malu je bile orang cakap macam tue... *blushing*

Diorang cakap Yan manje sebab care Yan cakap... Diorang tegur Yan then cakap cara Yan cakap tue manje je... Hehehe... Diorang ingat Yan anak bongsu... Tapi hakikatnye Yan anak kedua dari 3 orang adik-beradik... ^^ Yan memang dari dulu kalo cakap memang orang dengar macam nada manje je... Hhehe... *blushing*

Budak2 junior Yan pun cakap Yan nie manje... Tapi bukan ngan sebarangan orang tau Yan manje... Heheh... Ngan junior2 Yan and family Yan je Yan manje tau... Kalo ngan orang yang tak kenal, xlah manje pon... Hehehe...

Oklah korang... Sampai sini je nak cerita kat korang... Tata, titi, tutu... Hehehe...

Saranghae chinggue ya!!
Annyeong!!

^_^

Monday, October 1, 2012

❤❤ Surat untuk Oppa!! ❤❤

Assalammualaikum sayang2 sekalian...  How are you today? Fine? Good... Heheh... Speakang plak Yan hari nie ye... Bukan ape, entry Yan kali nie Yan nak citer benda yang Yan buat bile kebosanan ari Selasa ari tue.. Hehhe...

Nak tau tak pe yang Yan buat time bosan dalam kelas? Ha... Yan tulis surat tuk Oppa... hehe... Nak tau pe yang Yan tulis? Korang bacelh kat bawah nie...



Annyeonghaseyo Hong Ki oppa!!

How are you? Hope you always fine and always being wonderful. I really love your voice. Its give me an inspiration and also motivate me whenever I felt down. Thanks for sing a really good songs. Keep your hard work in your career. I wishing you all the best!! 


Saranghae Oppa!! 



Your fan,
Azyan Raihana Ramle


(hiraukan bahasa inggeris yang tunggang terbalik tue... hehehe)



Saranghae Hong Ki oppa!!! ^^



itulah ape yang Yan tulis dalam buku Yan... hehehe... sebabnya Yan dah bosan tahap gaban dah dok dengar lecturer dok meraban ape ntah kat depan... bukannye ada kena mengena pon ngan subjek yang die ajar tue... haish... pape pon itulah yang Yan tulis... haha... minta2lah oppa tak bace kan? (perasan je... macamlah die nak bace blog kau nie... bukannye die tau pon sape kau.. hahah...)

Oklah korang... nie je Yan nak kongsi ngan korang... lain kali Yan kongsi lagi ye... 

Saranghae Chinggue ya!!
Annyeong!!!






Sunday, September 30, 2012

Mak Andam Belog.. ^^

Assalammualaikum sayang2 ku.. Hehehe... Hari nie mood Yan dah okay sikit... Tanx to Hong Ki Oppa... Hehehe.. (gelak gedik ^^)

Entry kali nie Yan nak citer pasal editing blog... 'Eh, edit blog lagi ke?'.. Bukan2... Bukan blog Yan, tapi blog kawan Yan...Die mintak tolong ngan Yan suruh make up blog die sebab blog die dah berserabut, berterabur, bertunggang-langgang dan apa2 lagi 'ber' lah yang korang nak.. Hehehe...

Oklah.. Straight to the point... Yan start edit or make up blog kawan Yan nie sejak semalam... Dari pukul 9 sampai pukul 3 pagi... heheh... Tapi tak adalah lawa mane pon Yan make up die punye blog... Sebab Yan nie tak pandai sangat make up blog.. Even blog Yan pon tak lawa... Hehehe... Yan just tambah and arrange je balik apa yang patot kat blog die...

Nak tengok hasil setelah beberapa jam yan habiskan tuk make up blog die? Ha, skroll ke bawah ye...











Hasilnya!!


Huhu... Biase2 je kan? Huhuu... Yan just tambah lagu and cbox je tuk die... Yang membuatkan sampai berjam-jam adalah yan nak potong gambar die yang kat header tue... Huhhuu... Susah sangat sebab Yan tak ada photoshop... Yan potong pkai Pixlr online je... Huhuu...

Oklah.. Sampai sini je.. Kalau rajin, pegilah blog kawan Yan nie.. then kalau sudi, follow die skali... Hehehe... Sampai sini je entry Yan kali nie.. Nanti ada lagi citer, Yan tulis lagi ye...

Saranghae Chinggue ya!!
Annyeong!!




Saturday, September 29, 2012

Merajuk!! (-_-)

Assalammualaikum sayang2 sekalian... Apa kaba sume? Hope sumenye sihat.. Sape yang tak sihat tue, macam yang selalu Yan cakap tue, pegi jumpe ngan doktor.. InsyaAllah sihat... ^^

Entry kali nie Yan nak tanya korang boleh tak? Kalau Yan nak merajuk boleh tak? Huhu... Bukan ngan koranglah... Ngan kawan Yan.. Ha? Tak boleh? Tak kira, tak kira, nak jugak merajuk... Huhuhu...

Yan terasa ngan die sangat2... Ngan siapa? Ala... Ngan Si A lah, sape lagi... Huhuhu... Selalunya kalau die online mukabuku mst die tegur Yan... Tapi hari nie, die tak tegur pun Yan... Sedihnye hati... Macam nak nangis je... Yan sangat2 perlukan die sekarang nie... Huhu... Panjang umur die... Baru je sebut die dah online balik... ^^

Tapi Yan nak gak merajuk ngan die... Huhuhu... Yan tau die dah seronok kawan ngan HER... Then Yan pun die lupelah... Huhuhu... 

'Tak apalah Yan.. Kau kan dah biasa dipinggirkan dan dilupakan oleh kawan2 kau.. So, kau tak payah nak bersedih bagai lah...'cuba pujuk hati yang tengah sedih...



'Saye ngah merajuk nie'


Siapa lah yang boleh pujuk Yan kan? Huhuhu... Tak apalah... Yan nak suruh Hong Ki oppa pujuk Yan... Hehehe...

'Saranghae Oppa!! ' ^^

Lega sikit bile tengok muke Hong Ki oppa nie... hehe... Oklah korang... Jumpe lagi dalam entry seterusnye ek... 

Saranghae Chinggue ya!!!
Annyeong!!!


Friday, September 28, 2012

Blog Review by Piko

banner incik Piko

Assalammualaikum sayang2 sekalian... Ape kaba? Sihat tak semua? Kalau sihat, Alhamdulillah... Ok... Entry kali nie Yan masuk satu segmen yg dianjurkan oleh incik Piko..

Sebenarnya Yan segan nak masuk segmen nie sebab blog Yan nie huduh... Hehehe... Oklah... Sape2 yg rase die nak masuk segmen nie, korang boleh tekan je link nie->blog incik Piko...Kat sini ada syarat2 nye...

Oklah... Nie je kot yang Yan nak tlis... Sorrylah kalo blog Yan nie huduh nye... Heheh..

Saranghae chinggue ya!! 

Wednesday, September 26, 2012

JEALOUS nye ....

Kesedihan melanda daku... :'(

Assalammualaikum sayang2 sekalian... Sihat tak hari nie? Alhamdulillah kalau semuanye sihat... Yan tak berapa sihatlah hari nie... Perut nie meragam pulak.. Huhuhu... Tau tak kenapa ada gambar dak pompuan ngah kesedihan kat atas tue? Ha... Nie yang Yan nak cter kat sume nie... Huhu...

I'm sad with someone.. Biarlah Yan namekan die A... Si A nie upload pic die ngan someone i hate(???)... With happy faces and make it as a profile pic on Facebook... Oh My Gucci!! Terkedu seketika Yan bile terpampang muke mereka di wall facebook milik Yan... Hahaha... Berderau darah Yan dan hati mula berdebar-debar (ececeh.. ayat nak puitis je.. haha) Then terus Yan skroll kan ke bawah agar tak nampak lagi muke mereka.. Huhu... Hati nie sakitnye tak payah cakaplah...

I know that I shouldn't forbid her(Si A nie tadi) being friend with anyone she want... Because I'm just her FRIEND an not her lover... Hahaha... FYI, I'm a straight girl, okie? I'm just being a bit(??) JEALOUS... Orite2... Not a lil bit of JEALOUS, but a big JEALOUS... Hah... Yan always rase die tak patut kawan ngan that person, because that person is HER<--(tekan link kalau nak tau sape HER)... Hah!! Kejamkan bila sorang kawan rase mcm tue? Huhuhu... Ya, I know I shouldn't feel that way... and I know it is wrong...

Tapi siyesly memang Yan rase sangat2 JEALOUS ble tengok gambar mereka... Huhuhu... Yan pon tak tau lh JEALOUS ngan mereka sebab ape... 

'Bukan kau jealous ke diorang berdua rapat? Sebab kau sayang diorang berdua?'bisik hati Yan(dah macam novel je den nulis nie ha..)

Eh... Yeke? Hahaha... Agaknyelah kot... Hohohoho... Maybe Yan ase macam terpinggir kot... Sebab sekarang nie Yan sedang mengalami krisis jiwa terganggu... Huhuhu... Sesiape tolong telefon kan pakar sakit jiwa ye? Ada orang nak masuk HTR(Hospital Tanjung Rabutan)nie... Nanti lagi teruk sakitnye nie ha.. 

Ok... Yan dah melalut dah nie... The point is, Yan JEALOUS bile diorang rapat... That's all... Ape? Bagitau Si A yang Yan JEALOUS? Owh no!! Memang taklah kan Yan nak bagitau die... Tapi tak taulah kalau die bace blog Yan nie kan... Sape tau... But this JEALOUSY can make me DYING soon... Hohohoho... Ape yang pasti,mode JEALOUS is ON...


Oklah sayang2 sekalian... Nie je yang Yan nak share ngan korang... Sampai kite jumpe lagi dalam next entry (dh macam show tv dah... hahahaha)... 

Saranghae Chinggue Ya!!! 

Bukan Susah Pun Nak Cakap 'SORRY'

Assalammualaikum syg2 sekalian... Hehehe... Korang sume apa kaba? Sihat tak? Alhamdulillah kalau korang sihat... Siapa2 yang tak sihat tue, pegi jumpe pawang moden ye a.k.a doktor... hehe...

Oklah... Yan nak tanya korang something... Korang semua mesti tau kan apa itu maaf? Atau dalam bahasa Melayu nye, SORRY... Apa? Tak tau? Haish... Jangan nak tipulah... Hahaha... Ok2... SORRY ataupun maaf nie berdasarkan kamus Oxford bermaksud, merasa menyesal ataupun sesalan... Ha... Sekarang dah faham apa itu Sorry? Yang Yan pelik, kenapa orang susah sangat nak cakap 'SORRY? Bukan ke kalau orang yang macam nie, orang lain akan pandang die sebagai seorang yang tak ada adab?

Ok... Sebagai contohnya, 2 hari lepas,iaitu hari Isnin telah berlaku satu insiden yang Yan rasa kalau orang lain atau sayang2 sekalian kena pasti akan naik marah... Ha, nak tau pe die? Ok... Hari tue Yan pegi dinner ngan classmate Yan, Aainaa dekat Dataran Cendekia.. Lepas kitorang dah abis makan, kitorang pon berboraklah sekejap kat meja yang kitorang duduk... Then, ada sorang cik akak nie, die telahpun menumpahkan kuah tom yam yang panas ke atas baju dan juga badan Yan... Ouch!! Sakit kot... Tom Yam yang panas ye untuk pengetahuan sayang2 sekalian...

Ha!! Nasib je Yan tak menjerit sebab Yan dalam keadaan yang terkejut akibat terkena kuah tom yam panas... Hahaha... Tak apa... Yan still lagi cool... Tapi apa yang membuatkan Yan dan juga Aainaa tak cool ialah sikap cik akak tersebut yang agak kurang sopan... Haish... Die langsung tak minta maaf atas kesalahan yang die dah buat pada Yan...

"Cik akak, awak tau tak yang awak dah tumpahkan kuah tom yam yang panas pada saya? Takkan awak tak nak minta maaf?" tue ape yang hati Yan cakap.

Ingatkan die pegi letak makanan die dulu and then datang minta maaf... Rupanye, harapan je... Langsung tak ada ucapan 'Sorry' dari die... Yan bukannye nak suruh die cari tisu ke apa ke... Tapi hanya nak dengar die cakap sorry je... Takkan itupun susah? Yang lagi lagi membuatkan kitorang tak cool, die boleh bergelak tawa ye ngan kawan die sambil tanya "Tumpah ke kat die?"...

'Hello!! Awak dah tau kuah awak tue tumpah, awak boleh bergelak pula ngan kawan awak ye... Tak pasal2 je saye dah mandi... Bukan mandi ngan sabun, tapi mandi ngan kuah tom yam awak tue...Haish.. Mendidih je hati kite ngan sikap awak...' Then, Yan pon baliklah bilik ngan keadaan Yan yang berbau tom yam...





P/S: Its not hard to say you SORRY... always say SORRY if you doing something wrong to others... it doesn't mean you are wrong, but it show that you have a COURTESY...

Sunday, September 23, 2012

Pengalaman Baru (Part 1)

Assalammualaikum...Lama dah tak update apa2 kat blog nie...Huhu..
Semua sihat tak? Alhamdulillah kalau semua sihat...Ha...Pada sesiapa yang tak sihat tue,baik pergi jumpa doktor cepat2...Takut nanti makin melarat pulak sakit tue...

Oklah... Entry kali nie Yan nak cerita pasal pengalaman Yan bila dah masuk degree nie...Hehe... Belum cerita lagi dah gelak...Bukan apa, memang kelakar bila difikirkan balik...Haha...

Straight to the point,Yan mula belajar 10 September 2012... Yan sambung degree dekat Uitm Shah Alam dalam bidang Kewartawanan... Alhamdulillah, dapat jugak Yan sambung bidang yang Yan nak... Setelah lama Yan tunggu... Memang syukur sangat2... First time jejak kaki kat Uitm Shah Alam nie, sedikit sebanyak agak menakutkan Yan jugak...  Iyalah mana tak takutnye... Selama nie Yan blaja semuanya memudahkan Yan... Tapi bila dah msauk Universiti yang sebenar, haa... Amik kau... Tergagau Yan nak sesuaikan diri kat sini... Hahaha...

Hari pertama je Yan dah sesat nak pegi kelas... Hahaha... Cer korang bayangkan.... Haaa... Pe lagi, bayangkanlah cepat... Haha.. Yan kena naik bas tuk pegi kelas CTU... Kelas Yan dekat Menara Sultan Abdul Aziz Shah tingkat 13... Huhu... Dahlah jauh, then tinggi pulak tue kelas Yan... Haaa... Berpeluh-peluh Yan nak memanjat bukit dan juga tangga untuk smpai ke Menara tue... Penat tue tak payah cakaplah... Kaki nie kalau ada skru, memang dah tercabut dah skru2 yg ada... Silap ari bulan, dengan kaki2 Yan sekali tercabut... haha.. 

Petang tue pulak, kelas Yan pukul 2.10... Kali nie nasib baik dekat fakulti je kelas tue... Tapi penat jugak... Sebabnya, jalan nak ke fakulti Yan tue kena daki bukit dan juga tangga... Kalau sampai kelas baju tak basah dek peluh, memang tak sah... Baru Yan tau kenape senior Yan cakap tak payah nak bermake-up kalau pegi kelas... Make-up akan cair sebelum sempat sampai kelas... Patutlh pun... Haha...

Oklah... Sampai sini je dulu... Nanti Yan sambung lagi cerita pasal Yan kat sini... InsyaAllah Yan letak gambar sekali... Nantikan ye sambungannye... 

Thursday, August 2, 2012

Block Dia!! Padan muka!!

Assalammualaikum and salam satu Malaysia sume... ok... Ari nie yan nak story sikit something yang buat yan marah sangat... Citer nie jadi ari isnin lepas... Nak diikutkan ari tue yan bukalah mukabuku yan... tetiba ada sorang nie IM yan... Yan pun layan ajelah... Tetibe die tanya soalan yang Yan rasa korang pun akan jadi marah dan akan terus block die dari Fb korang... Korang tengok ajelah printscreen kat bawah nie... 

tekan untuk nampak jelas


tekan untuk nampak jelas


tekan untuk nampak jelas

tekan untuk nampak jelas

tekan untuk nampak jelas


Haish... Geram betul Yan... Dahlah tengah puasa... Die bleh tanye soalan yang bukan-bukan... Last-last Yan terus privatekan gambar Yan dari semua orang termasuklah friend Fb Yan... Then Yan unfriend and block die  terus... Sakit hati tue tak payah cakaplah... Allah aje yang tahu... Langsung tak hormat orang... Haish...

Pengajaran yang Yan dapat dari peristiwa tue, Yan takkan approve sesape yang Yan tak kenal sebagai kawan Yan.. and privatekanlah pic's korang walaupun dari kawan-kawan Fb korang... sebab zaman sekarang nie kita tak boleh nak percaya kat orang lebih-lebih lagi yang melibatkan alam maya nie...

Oklah korang... Sampai sini aje entry Yan... Thank you pada yang sudi membaca entry-entry Yan selama nie... *BIG HUG for all


Tuesday, July 3, 2012

HEARTBROKEN with same person twice?(!)

Olla sume... entry kali nie yan nak cter sket.. korang nak dengar tak? hehe.. ok, straight to the point ye... dalam idup korang, pernah tak korang fall in love? ha, tak ada? hey, jangan nak tipu ye... hehe... of course lah korang pernahkan? ok... yan pon pernah gak fall in love... but yang peliknye yan fall in love ngan orang yang sama for the second time... ayo... pathetic kan yan nie? haha... macam dah tak ada orang lain lagi dalam dunia nie kan? dah ketentuan kan, nak buat pe lg... ye tak?

Biar yan setori sket sal mamat nie and camne kitorang boleh jadi kawan and also camne kitorang boleh jadi renggang... yan kenal ngan die waktu yan form 5.. die satu skola ngan yan but lain klas... kitorang kenal pon sebab kitorang nie pengawas pusat sumber... waktu kenal ngan die, kitorang asyik gaduh je... haha... macam tom and jerry je prangai kitorang.. die panggil yan dak sombong... yan panggil die giler... haha... orang len yang tengok kitorang pon hanye mampu gelak je... then ada satu ari tue die 'culik' buku yan yang mengandungi satu rahsia... ayo... yan duk kejar die satu skola macam orang giler... last2 die lari balik asrama... aduh... memang taklah kan yan nak kejar... hurm... yan pergi prep malam ngan ati yang tak tenteram... yan takut sangat die bace rahsie yan... tiba-tiba yan dapat balik buku tue ngan sepucuk surat dari die yang di sampaikan oleh kawan yan... yan sangat tersentuh ngan isi surat yang die bagi tue... dan mulai saat tuelh kitorang jadi kawan... yan senang kawan ngan die... walaupun kadang2 kitorang ada gaduh sikit2... hehe... ok... sedar tak sedar dah berape bulan kitorang kawan... sampai satu ari tue yan luahkan kat die yang yan suka kat die... itupon ble kawan yan desak yan suh bagitau die... namun jawapan die macam yang yan duga... die tolak yan ngan alasan die tak layak untuk orang sebaik yan... and die ngah tunggu jawapan dari seseorang... tak apalah... yan pon terima ngan ati yang redha... sejak peristiwa tue kitorang jadi renggang...

Lepas abis skola, die contact yan balik... yan pon kawan je lah ngan die macam dulu... yan pon dah lupakan hal lame... tapi ntah camne kitorang boleh lost contact selame beberapa taun... and kitorang contact balik dalam taun nie jugak... and dalam tempoh kitorang contact tue, yan dah suka kat die balik... ayo... camne nie... tapi die dah ada insan yang bertakhta kat ati die... nampaknye yan harus lupakan die... so sad... I_I

kepada die, kalau awak bace entry nie, saye nak minta maaf kat awak... sebab saye dah 'langkah' sempadan yang sepatutnya saye jage bile berkawan ngan awak for the second time... jujur saye cakap, saye suka awak... tapi saya sedar, jodoh saye dengan awak hanyalah sebagai seorang kawan... and saye redha dengan ketentuan Allah... mungkin betul cakap awak yang saye akan jumpa ngan orang yang layak and lebih baik dari awak satu ari nanti... tapi walau apa pon, saye tetap sayang awak sebagai sahabat saye... ^_^



Wednesday, June 27, 2012

SAYAKAH FOLLOWER BERTUAH ITU?

Assalammualaikum and salam satu Malaysia u olls... hahah... ok... yan nak gtau sume yang yan ada masuk satu contest nie... tajuk die  “Sayakah Follower Bertuah Itu” yang di buat oleh Brooch Wholesaler...adiah die beg yg boleh dipkai dengan 3 cara... hope sangat nak dpt beg nie...  care die senang je kalo nak join... ikut step kat bawah nie... yan nak tag 3 kawan yan: azyan ramle, atin samsi, arina

 1.   Follow blog Brooch Wholesaler

      2. Then, buat entry SAYAKAH FOLLOWER BERTUAH ITU (macam yang yan buat nie)

     3.   Copy gmbr  yang kat bawah nie