Tuesday, July 23, 2013

Peluang Kedua

Assalammualaikum.. Apa khabar semua? Sihat tak? Alhamdulillah kalau sihat.. Haaa.. Siapa-siapa yang tak sihat tue, baik pegi jumpa doktor.. Yelah, sekarang nie kan jerebu, mungkin sebab tue tak sihat kot.. 

"Each person in this world deserves second chance"- mesti korang selalu kan dengar pasal nie.. Ok.. Kenapa dengan peluang kedua? Peluang kedua nie boleh dikatakan sebagai peluang yang last yang akan diberi oleh orang.. Sebab, bila dah habis peluang kedua nie, memang dah takkan ada peluang lain lagi dah.. Haaa.. Sebab tue lah orang ramai cakap, hargai peluang kedua yang diberi sebaiknya.. Jangan ulang lagi benda yang sama..

Tapi manusia kan? Selalu alpa dan leka.. Bila dah dapat peluang kedua, peratus untuk diorang ulang balik kesalahan yang sama adalah sangat tinggi.. Sebab tue kena selalu ingatkan mereka tentang peluang kedua tue.. Jangan nanti bila dah berulang balik perkara yang sama,baru kita nak ingatkan dia.. Tapi time tue dah terlambat dah..

Oklah itu je nak cakap dengan korang.. Sebab dah ketandusan idea nak share apa.. Hehehe.. Ingat tau.. Jangan sia-siakan peluang kedua yang orang dah bagi dekat kita sebab kita takkan dapat lagi dah peluang ketiga.. So, renung-renungkan dan selamat beramal ye.. Hehee... 

Assalammualaikum dan selamat berpuasa...
(^___^)

No comments:

Post a Comment

Annyeong!!
Dah bace entry kat atas kan? Apa kata bagi komen? Thank You!!